Vanadisdottirs
Asatro Side

Min bog

Mens jeg gik hjemme og var fristillet skrev jeg bogen: "Asatro - De gamle guder i moderne tid". Den udkom på Aschehoug  den 15. november kl. 07.41, og er blevet godt modtaget, både indenfor og udenfor kredsen. 
Udgivelsen er blevet udsat et par gange, men endelig lykkedes det.

I bogen skildre jeg, hvorledes mit liv som asatro indtil nu har formet sig, og hvordan jeg dyrker de gamle guder. Det er helt mine egne holdninger der kommer til udtryk, altså ikke en lærebog i asatro. Dog vil jeg mene, at den er meget velegnet for skoler, der ønsker at bibringe eleverne viden om, hvordan den gamle skik bliver dyrket i dag, selvom der er mange måder at gøre det på. Forordet er skrevet af religionsforsker Morten Warmind, og kan læses her
Desværre er hans navn, af uransagelige årsager faldet ud af siden hvor det skulle stå, men det kommer forhåbentlig med, hvis der kommer et oplag mere.

Bogen indeholder følgende kapitler:

Forord - Indledning - Det har altid været sådan - Asatroens historie  - Aser, vaner og elementer - Livet, Døden og Nornerne - Vætter, Fylgjer og Forfædre - Den ældre Edda - Blót - Øvrige ritualer - Påklædning og rekvisitter - Ideer, inspiration og eksempler - Litteratur - Anvendte kvad - Nyttige adresser.

 

Den er desværre udsolgt fra forlaget, og det ser ikke umiddelbart ud til, at der kommer et genoptryk.

[TOP]