Vanadisdottirs
Asatro Side

Lægeråd fra Lyfjabjerg

I Fjolsvinnsmál er Lyfjabjerget nævnt således:

”Lyfjabjerg det nævnes, 
og der fandt længe helse,
syg og såret kvinde; 
klatrer de til klippens stentop, 
heles sværeste sot”.

På Lyfjabjerg har Eir hjemme, hun sidder sammen med 8 andre, ved Mengløds knæ. Fra Lyfjabjerget strømmer lægedom. I denne klumme vil jeg forsøge at samle forskellige gode råd, som måske, måske ikke kommer fra Lyfjabjerg,.

Sådan hedder en rubrik i Forn Siðrs medlemsblad Vølse, som jeg redigerer. Jeg modtager meget gerne indlæg, både her til siden, men også meget gerne til Vølse. Det skal dog helst være noget du selv har erfaringer med. 
Hvis der ikke står navn under tipsene er det mine egne.

 

Ved forkølelse er Ingefær altid godt. Varm en kop mælk, rør stødt ingefær i, og sød med honning. Det varmer dejligt, og tager den "tætte" fornemmelse i hovedet.

Er det bihulerne det er galt med, er Bukkehorn (Trigonelle foenum-graecum) uovertruffen. Jeg plejer at købe den blanding der hedder "A. O. Hansens nr. 103". Det er en blanding af bukkehorn og hørfrø. Kom et par teskefulde i een kop kogende vand, lad det trække ca. 10 min. sød med honning og ned med det hele. Det smager ikke specielt godt, og man kommer til at lugt af karry, men det er meget effektivt mod betændelsestilstande. 
Ud over at kurere min bihulebetændelse, fjernede det også min
tennisalbue, og det var rigtigt rart. Bukkehorn er også virksom mod leddegigt. Pas på ved graviditet!

Flere tips følger, når tiden er til det.

[Tilbage til "Helbredende urter"]

[ Top ]