Vanadisdottirs
Asatro Side

Lidt om mig sæl

Jeg er født i 1964, og blev døbt Gudrun Gotved. Senere er mellemnavnet Victoria kommet til.
At jeg så også bruger navnet "Vanadisdottir" skyldes, at det betyder "Freyasdatter", og det er vel ikke så tosset endda. 
Min far er asatro, og den livsanskuelse har præget min opvækst, idet min mor ikke så noget forkert i det, selv om hun ikke selv er specielt religiøs. Mine søskende, Helle og Thorleif, er heller ikke med i Forn Siðr, så der har under ingen omstændigheder været tale om indoktrinering.

Jeg valgte ikke at blive konfirmeret, da kristendommen ikke sagde mig noget. Der i mod kunne jeg finde ro i naturen, i selskab med de nordiske guder. Dette har jeg skrevet om i min bog "Asatro. De gamle guder i moderne tid", der udkom på Aschehoug november 2001.

Min grundlæggende holdning er, at enhver må tro som man vil, så længe man ikke genere andre med sine udfoldelser. Mere om min opfattelse af asatroen her.

Jeg har været gift med Robert, som jeg traf på Forn Siðr's andet Alting. Vi blev gift i Island i 1999 af Jörmundur Ingi, som deres allherjasgode hed dengang. En ret kold og forblæst fornøjelse, men også det helt rigtige for os. sammen har vi børnene Alfrida Fridleika og Ingvar Frejlif. Du kan læse om deres fødsler her . I 2008 meddelte Robert mig, at han ville skilles, hvilket viste sig at være en udmærket ide, set i bagspejlet. Jóhanna Harðardóttir lavede en helt forrygende skilsmisseceremoni for os, på vores 10 års bryllupsdag, og selvfølgelig også i Island. Jeg bor nu på gården med ungerne, og trives med ikke at være i fast forhold.

Jeg er uddannet teknonom, men det er ikke en uddannelse jeg agter at bruge igen. Helst ville jeg udbrede kendskabet til vikingetiden og asatroen (ikke missionere), jeg har da også en del gange været ude og holde foredrag, både for voksne og børn om begge emner. Har det din interesse, så kontakt mig her
Jeg har tidligere arbejdet ved landbruget og været på nogle forskellige fabrikker. Længst tid på NKT, hvor jeg var i flere omgange, dels som specialarbejder, dels som arbejdsleder.
Efter en periode som sæsonarbejder i "min" pragtfulde skov, Gram Skov, hvor jeg klippede pyntegrønt om efteråret og gødede og formklippede om foråret, fik jeg fast arbejde på en lille virksomhed, der hedder Dina trading, hvor jeg havde det rigtigt godt. Min hovedopgave var at fylde madolier på dunke, og ellers med at pakke de lækre kager til kunderne.
De seneste par år har jeg været ansat som sæsonarbejder på Ribe Vikingecenter, og endelig er min drøm om en fuldtidsansættelse gået i opfyldelse.

Se mit CV her

Efter at have boet nogle år i Brøndby ved København, bor jeg nu i Sønderjylland, hvor vi har overtaget min families slægtsgård. Så vidt vi har fundet ud af, er den blevet bygget af min tipoldefar, Andreas Mikkelsen Rytz, men det ser ud til, at hans far og muligvis også hans farfar har boet på stedet. Engang får jeg vel tid til at grave mere i den sag. Se billeder af gården i fotoalbummet

Her er nok at se til, vi har stalden fuld af får, heste, gæs, høns og ænder, for slet ikke at tale om vores dejlige heste. De kan ses her

 

Fritiden bliver brugt aktivt. Jeg er fritidsviking, og det går der megen tid med. Jeg brygger også mit eget mjød. se opskriften her

[Top]